Lipov Med

(1 recenzija korisnika)

550 RSD1.000 RSD

+ Dostava

Lipov med – Jedna od najznačajnijih osobina meda od lipe je to što za razliku od drugih vrsta meda, ovaj med ima najefikasnije antibakterijsko delovanje i zato se najčešće preporučuje njegovo konzumiranje tokom prehlada.

Šifra proizvoda: 1 Kategorija:

Lipov Med

 

Pčele Lipov Med sakupljaju sa medonosnog cveta lipe i prerađuju nektar. Lipov med poseduje svetlo žutu boju, proziran je i ima prepoznatljiv miris cveta lipe. Ovaj med sadrži u sebi određenu količinu minerala, enzima, vitamina, aminokiselina, kao i drugih nutrijenata.

Lipov med je od davnina poznat u narodu i zna se da deluje umirujuće pa se zato preporučuje onima koji imaju problema sa nesanicom, a pozitivno deluje i u otklanjanju anksioznosti i nervoze. Pospešuje proizvodnju žuči, efikasan je u očuvanje zdravlja jetre, ali i detoksikacije organizma.

Najveći procenat našeg meda od lipe, čini mešavina šećera potpuno prirodnog porekla koja je odličan izvor energije. U trenucima intenzivne fizičke aktivnosti kod sportista, Lipov med je odličan u obnovi izgubljene energije.

 

Lipu zovu Caricom lekovitih medonosnih biljaka!

 

Jedna od najznačajnijih osobina meda od lipe je to što za razliku od drugih vrsta meda, ovaj med ima najefikasnije antibakterijsko delovanje i zato se najčešće preporučuje njegovo konzumiranje tokom prehlada. Lipov med se smatra efikasnim sredstvom protiv mnogih virusa, poseduje antitoksično i antioksidantno dejstvo na organizam, snažno podstiče funkciju metabolizma, jača imunološki sistem, a to znači i kompletnu otpornost organizma.

Konzumiranje Lipovog meda PG Dejanović može ubrzati lečenje kod problema bakterijskih ili virusnih infekcija. Med od lipe može pomoći tokom lečenja bronhijalne astme i bronhitisa, bola u grlu, kao i u lečenju laringitisa. Lipov med se pokazao izuzetno dobrim tokom lečenja plućnih bolesti. Treba ga redovno konzumirati jer efikasno izbacuje sekret iz pluća, a njegovo korišćenje posebno se preporučuje pušačima.

Lipa se inače koristi u lečenju ekcema, opekotina, gnojnih rana, kod upale mlečnih žlezda, kao i tokom lečenja nekih drugih upalnih obolenja.

Med mnogi nazivaju tečnim zlatom!

 

Deluje pozitivno na funkciju bubrega, a ujedno pospešuje proces tokom lečenja bolesti bubrega, ali i tokom lečenja bolesti bešike. Pozitivno utiče na funkciju varenja, što znači i creva, značajan je tokom lečenja bolesti pluća, a proces lečenja značajno ubrzava. Smiruje ali i značajno uklanja brojne simptome želudačnih obolenja, kao i bolesti žuči, a čak stimuliše i znojenje organizma.

Poznato je da Lipov med:

 • poboljšava rad srca,
 • snižava povišeni krvi pritisak,
 • sprečava eventualni nastanak tromboze,
 • a čak može ublažiti lupanje srca.

Osobama koje imaju neki od poremećaja rada srca ne preporučuje se konzumiranje Lipe u dužem vremenskom periodu. Osobama koje imaju bilo koju bolest srca nije zabranjeno konzumiranje Lipovog meda, već se samo preporučuje da se pridržavaju preporučene dnevne doze, kao i koliko vremenski dugo ovaj med bezbedno mogu konzumirati.

Nakon vrcanja Lipov med se ubrzo kristališe u krupnije kristale zbog izuzetno bogatog sadržaja polena. Treba svakako napomenuti kako je kristalizacija meda potpuno prirodno svojstvo, koje ni na koji način ne menja sastav ni kvalitet meda. Kristalizovani med se može vratiti u tečno stanje stavljanjem tegle sa medom u toplu vodu i to najviše do 45 stepeni.

 

Lipov Med Upotreba:

 

Preporučujemo da Lipov med unesete u usta i ostavite ga da se rastopi i tek nakon toga da ga progutate. Med možete koristiti i tako što ćete u šolju čaja umesto šećera staviti med, a možete ga koristiti i kao sastojak tokom pripreme napitaka, kolača, torti pa čak i nekih slanih jela. Med iz tegle uzimajte isključivo drvenom ili plastičnom kašikicom, a nikako ne kašikicom od metala.

Ne preporučujemo korišćenje Lipovog meda dijabetičarima i osobama koje su osetljive na pčelinje proizvode!

Preporučujemo da Lipov med držite na suvom mestu, nižoj ili sobnoj temperaturi u hermetički zatvorenoj staklenoj tegli.

Poručite Online već danas Lipov Med u dostupnim težinama od 500g i 950g.

Pored Lipovog meda u našoj ponudi možete pronaći : Bagremov MedBagremov Med u Saću i Livadski Med.

U našoj prodavnici imamo i proizvode od : Propolisa i Meda za Imunitet.

 

Težina 500 g
Dostupne Težine

500g, 950g

1 recenzija za Lipov Med

 1. Igor

  Odličan Med izuzetnog kvaliteta.
  Nemam negativnih utisaka.
  Prezadovoljan sam!

Dodaj recenziju

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0
  0
  Vaša Korpa
  Vaša Korpa je PraznaProdavnica
  lipov medLipov Med
  550 RSD1.000 RSDOdaberite opcije
  Scroll to Top