Bagremov Med

650 RSD1.200 RSD

+ Dostava

Bagremov med – Poseduje sedativan efekat i zbog toga je izuzetno koristan jer pomaže onima koji imaju problema sa napetošću, nervozom pa i nesanicom.

Šifra proizvoda: 4 Kategorija:

Bagremov Med

 

Bagremov med u poređenju sa Livadskim medom : možemo reći da bagremov med sadrži znatno manje polena. Zato je Bagremov med pogodan za one ljude koji imaju problema sa polenskom alergijom.

Med od bagrema koji u saradnji sa pčelama proizvodi PG Dejanović, poseduje svetlo žutu boju, kao i blag ukus i zato ga može konzumirati većina ljudi. Njegova aroma se u suštini i ne oseti, a dobro je da ga koriste osobe kojima sledi oporavak od nekih bolesti. Bagremov med mogu konzumirati i deca, ali tek nakon napunjene prve godine života.

Zanimljivo je da poseduje sedativan efekat i zbog toga je izuzetno koristan jer pomaže onima koji imaju problema sa napetošću, nervozom pa i nesanicom. Bagremov med ima nizak sadržaj saharoze, kao i nizak nivo glikemijskog indeksa pa se zato ovaj med smatra najidealnijim za konzumiranje ljudi koji su dijabetičari.

 

Bagremov med poseduje sedativan efekat!

 

Redukuje nivo šećera u krvi, pre svega svojim endemskim delovanjem i zato se njegovo korišćenje posebno preporučuje osobama koje koriste insulin i imaju česte hipoglikemijske krize. Bagremov med reguliše nivo glukoze u serumu na optimalan način, a tokom peroralnog uzimanja, efikasno resorbuje krv.

Med od bagrema poseduje blago diuretičko delovanje, pozitivno stimuliše metabolizam organizma, a odličan je čistač jetre i kompletnog organizma. Može značajno pomoći u oslobađanju akumuliranog psihofizičkog stresa, a ujedno se smatra kako Bagremov med produžava životni vek čoveka.

Ako med od bagrema konzumirate redovno svaki dan u kombinaciji sa mlekom, jogurtom ili vodom, vašem organizmu ćete obezbediti dodatnu energiju za sve fizičke pa i psihičke izazove koji su tog dana pred vama.

 

Bagremov med poseduje blago diuretičko delovanje!

 

Bagremov med u sebi sadrži polifenolna jedinjena kao što je galska kiselina, flavonide, antioksidante i druge fitonutrijente koji pozitivno deluju tako što efikasno štite ćelije našeg organizma od slobodnih radikala. Smatra se kako med od bagrema ima antiproliferativno i antikancerogeno dejstvo na ćelije tumora. Preventivno usporava nastanak bolesti koje se povezuju sa starenjem i zato Bagremov med smatraju Eliksirom mladosti.

Bagremov (sirov) med poseduje izuzetno nizak Ph negde oko 3,5 i zbog toga nije pogodan za razvoj bakterija. Dobar je tokom tretmana za uklanjanje akni, kao i kod nege kože uz izuzetno pozitivne efekte.

 

Bagremov Med se smatra jednim od najcenjenijih na svetu!

 

U sebi sadrži fruktozu i enzime pa se zato na jedan specifičan način metaboliše u organizmu i značajno redukuje telesnu masu. Smatra se kako je dobro da med od bagrema konzumiraju oni koji imaju većih problema sa varenjem, poseduju čir, imaju konstantne probleme sa gastritisom, kao i ostale bolesti organa za varenje.

Med od bagrema sadrži magnezijum, kalcijum, gvožđe, natrijum, fosfor, kao i vitamine A, B1, B2, B6 i C vitamin.

Bagremov med je jedan od najpoznatijih i najčešće konzumiranih vrsta meda širom sveta. Evo nekoliko zanimljivosti o bagremovom medu:

 1. Svetlija boja: Poznat je po svom svetlom tonu i blagom, neutralnom ukusu. Ova karakteristika čini ga popularnim izborom među potrošačima koji preferiraju nežniji ukus meda.
 2. Rana berba: Često se smatra prvom berbom meda u sezoni. Bagremovi cvjetovi cvatu rano u proleće, što omogućuje pčelama da brzo prikupe nektar i proizvedu med.
 3. Bogatstvo antioksidansa: Iako svetlije boje, on sadrži obilje antioksidansa, uključujući flavonoide, koji su važni za održavanje zdravlja.
 4. Koristi u tradicionalnoj medicini: Često se koristi u tradicionalnoj medicini zbog svojih blagotvornih svojstava. Smatra se da pomaže u smirivanju upala, olakšavanju simptoma prehlade i jačanju imunološkog sustava.
 5. Višestruka primena: Osim što se koristi kao sladilo i dodatak jelima i pićima, bagremov med također se može koristiti u kozmetičke svrhe. Njegova hidratantna i umirujuća svojstva čine ga popularnim sastojkom u proizvodima za negu kože i kose.

Stoga ne samo ukusan, već i koristan za vaše zdravlje i lepotu, što ga čini jednim od najomiljenijih medova među potrošačima širom sveta.

 

Bagremov Med Upotreba :

 

Konzumiranjem Bagremovog meda na potpuno prirodan način podižete kompletan imunitet svog organizma. Med od bagrema se najčešće koristi ujutru pre doručka i to jedna ili dve kašikice meda koji možete rastopiti u jabukovom sirćetu, čaju, mlakoj vodi ili limunadi. Nije preporučljivo da med stavljate u vrelu vodu, jer na taj način možete eliminisati hranljiva i lekovita svojstva meda.

Bagremov Med Čuvanje :

 

Med od bagrema treba čuvati od direktne sunčeve svetlosti i vlage na sobnoj, ali i nešto nižoj temperaturi.

 

Težina -
Dostupne Težine

500g, 950g

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Bagremov Med“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0
  0
  Vaša Korpa
  Vaša Korpa je PraznaProdavnica
  bagremov med u saćuBagremov Med
  650 RSD1.200 RSDOdaberite opcije
  Scroll to Top