Bagremov Med u Saću

(1 recenzija korisnika)

800 RSD

+ Dostava

Bagremov med u saću – Možemo sa sigurnošću reći da je saće osnova pčelinje košnice. Med u saću zbog svoje izuzetne lekovitosti osim pčelara, preporučuju i fitoterapeuti, lekari i farmaceuti.

Šifra proizvoda: 7 Kategorija:

Bagremov Med u Saću

 

Možemo sa sigurnošću reći da je saće osnova pčelinje košnice, jer pčele u saće unose propolis, cvetni prah i nektar koji su njihova hrana. Med u saću zbog svoje izuzetne lekovitosti osim pčelara, preporučuju i fitoterapeuti, lekari i farmaceuti.

Bagremov med u saću zbog posebnog načina proizvodnje, kao i njegovog sastava, garantuje vrhunski kvalitet. Za razliku od svih aktivnosti pčelara tokom proizvodnje meda, proizvodnja meda u saću od pčelara zahteva pre svega vrhunsko znanje, iskustvo, znatno više posla, ali i posedovanje izuzetno jakih i kvalitetnih pčelarskih društava.

Izuzetno je važno navesti, kako med u saću vodi svoje poreklo iz okvira košnica iz kojih se nisu izvodila legla. Kada za to dođe vreme, okviri se vade iz košnica, a saće koje sadrži velike količine meda, seče se u komade željene veličine. Nakon sečenja, komadi isečenog saća stavljaju se direktno u za to pripremljene tegle koje se pune Bagremovim vrcanim medom koji se sporo kristalizuje.

 

Saće je osnova pčelinje košnice!

 

Saće u medu zapravo je potpuno prirodno skladišten med i to u najzdravijoj ambalaži proizvedenoj od pčelinjeg voska. Poznato je da pčelinji vosak poseduje bogatstvo eteričnih ulja, slobodnih masnih kiselina, propolisa, vitamin A i neke druge vitamine, kao i druge kvalitetne sastojke.

Zbog svog izuzetno kvalitetnog sastava Bagremovog meda i voska, preventivno služi kod problema sa polenskom kijavicom. Može se reći i da preventivno pozitivno deluje tokom lučenja želudačnog i pljuvačnog soka, pomaže u čišćenju zuba od kamenca i drugih naslaga koje štete zubima, a ujedno štiti i desni.

 

Bagremov med u saću treba koristiti i preventivno!

 

Mnogi tokom konzumiranja saća sa medom kažu da je to sladak, a pre svega zdrav zalogaj. Bagremov med u saću treba konzumirati i preventivno, ali možemo navesti kako je naročito korisno, kada imate problema sa upalom sinusa, ako vas muči polenska kijavica, prehlada ili jača gripa, kašalj, a posebno ako imate zdravstvenih problema sa izuzetno neprijatnom astmom.

Smatra se da žvakanje saća sa bagremovim medom čisti sinuse, čisti pluća, ali i pozitivno deluje, preciznije uspostavlja normalan rad organa za varenje. Konzumiranje saća sa medom od bagrema, dezinfikuje usnu duplju, čisti zube i sprečava nastanak karijesa.

Osobe koje redovno konzumiraju Bagremov med u saću ređe su sklone

infekcijama i prehladama!

 

Zna se kako se pčelinji vosak razlaže pomoću enzima Ciraza, koji nije prisutan u našem organizmu. Ako pčelinji vosak progutamo on će iz našeg organizma izaći, a da nije svaren. I da pojasnimo kako bakterija koja izaziva tuberkolozu, kao i neke druge bakterije koje su izazivači bolesti disajnih organa, poseduju opnu koja je po sastavu slična pčelinjem vosku. Zato preporučujemo da pčelinji vosak žvaćete svakodnevno i u malim količinama, jer će na taj način organizam početi da stvara pomenutim enzim, koji će imati mogućnost da razgradi voštanu opnu pomenutih bakterija. Treba obavezno napomenuti kako nakon žvakanja voska, isti treba ispljunuti, nikako ga ne progutati. Bagremov med u saću znatno je ukusniji od tečnog meda, zato što poseduje kiseo ukus koji potiče od sačuvanih organskih kiselina u saću.

Bagremov Med u Saću – Upotreba:

Predlažemo da 20 do 30 grama saća iz bagremovog meda žvaćete dok vosak ne poprimi belu boju i tada ga izbacite iz usta (nikako ga ne progutati). Saće u bagremovom medu ima prirodno svojstvo da se kristališe, ali kristalizacijom med ne gubi nijedno lekovito svojstvo. To znači da i tako kristalizovan med možete konzumirati bez termičke obrade. Teglu bagremovog meda u saću čuvajte na sobnoj temperaturi i nemojte je izlagati direktnoj sunčevoj svetlosti. Bagremov med u saću ne bi trebale konzumirati bebe do 12 meseci života, kao i deca i trudnice koji imaju bilo kakve alergije na med i pčelinje proizvode.

1 recenzija za Bagremov Med u Saću

 1. Ana

  Sjajan med, za svaku preporuku.

Dodaj recenziju

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0
  0
  Vaša Korpa
  Vaša Korpa je PraznaProdavnica
  bagremov med u saćuBagremov Med u Saću
  800 RSD
  Scroll to Top