Livadski Med

(1 recenzija korisnika)

550 RSD1.000 RSD

+ Dostava

Livadski med – obezbeđuje kvalitetno funkcionisanje organizma, a posebno je efikasan u stalnoj borbi za čuvanje imuniteta.

Šifra proizvoda: 8 Kategorija:

Livadski Med

 

Livadski ili cvetni med kako ga još nazivaju, dobija se od više različitih cvetova i biljaka. I upravo zbog toga ovaj med poseduje znatno više vitamina i minerala od drugih vrsta meda. Iako poznajemo više različitih vrsta, svaki prirodan med poseduje izuzetno lekovita svojstva.

Od davnina je med poznat kao „Tečno zlato“, ali ipak kao najsjajnije zlato među svim vrstama meda, možemo izdvojiti upravo Livadski med.

Treba napomenuti da ova vrsta meda koja nastaje na prostoru Srbije, poseduje u svom sastavu znatnu količinu maslačka koji je poznat kao efikasan čistač krvi. Livadski med je izuzetno cenjen na našim prostorima, ali je zanimljivo da med dobijen sa pašnjaka i livada nije cenjen u inostranstvu.

Izuzetno je cenjen na našim prostorima!

 

Livadski med nastaje od više vrsta biljaka i cvetova što znači da je poliflorni. Svaka od biljaka od kojih nastaje ovaj med pre svega zahvaljujući vrednim pčelama, ima specifičan hemijski sastav. Ova vrsta meda vrca se uglavnom krajem avgusta i to od biljaka kao što su maslačak, žalfija, kantarion, ljubičica i bela rada, ali i od cvetova stabala trešnje, jabuke i šljive.

Livadski ili cvetni med kako smo već pisali da ga nazivaju, poseduje i mineralne materije, eterična ulja i brojne vitamine. U zavisnosti od lokaliteta na kome pčele oprašuju cvetove i biljke, Livadski med može imati žutu, tamno braon pa čak i jarko crvenu boju.

Livadski med poseduje brojne vitamine pa da ih navedemo: gvožđe, jod, kalcijum, aluminijum, ali i veliki broj aminokiselina koje se dobijaju iz nektara i polena. Ova vrsta meda ima i sledeća dejstva: antibakterijsko, antioksidativno, antiimflamatorno, antimutageno i antimikotičko dejstvo.

Med dobijen sa pašnjaka i polja poseduje vitamine mineralne materije i eterična ulja!

 

Izuzetno cenjen dobija se i iz nektara cvetajućih trava, poljskog cveća, žbunja i drugog lekovitog bilja. Uglavnom se brzo kristališe nako vađenja iz košnice, pre svega zbog većeg sadržaja glukoze u odnosu na fruktozu. Poznato je da poseduje veću količinu raznovrsnih polenovih zrnaca, što mu obezbeđuje posebno kvalitetan sastav u vidu lekovitih i nutritivnih svojstava.

Livadski med poseduje snažan antimikrobni efekat sa posebno izraženim baktericidnim dejstvom. Zbog izuzetno kvalitetnih sastojaka, Livadski med spada u red najkvalitetnijih pčelinjih proizvoda. U našem medu sa polja i livada tokom konzumiranja, možete osetiti aromatičan i blag ukus pa ovaj med kao hrana deluje izuzetno pozitivno na rad želuca. Ako Livadski med kombinujemo (izmešamo) sa limunom, tada dobijamo pravu vitaminsku bombu.

Livadski med poseduje različit period kristalzacije, što pre svega zavisi od njegovog sastava. Kristalizacija meda izuzetno je važan prirodni proces prelaska tečnog meda u kristalno stanje. Važno je napomenuti, kako tokom kristalizacije livadskog meda ne dolazi do gubitka njegovog lekovitog sastava.

 

Tokom kristalizacije Livadskog meda ne dolazi do gubitka lekovitog sastava!

 

Livadski med obezbeđuje kvalitetno funkcionisanje organizma, a posebno je efikasan u stalnoj borbi za čuvanje imuniteta. Zato vam PG Dejanović preporučuje konzumiranje našeg livadskog meda i to neprekidno tokom cele godine. Posebno napominjemo da konzumiranjem kristalizovanog livadskog meda dolazi do njegovog dužeg zadržavanja u usnoj duplji, bez mogućnosti da dođe u dodir sa želudačnom kiselinom.

 

Livadski Med Upotreba:

 

Predlažemo vam da naš Livadski med konzumirate najmanje pola sata pre bilo kog obroka, jer je to najbolji način da se lekoviti sastojci što duže zadrže u vašem organizmu. Med nikako ne stavljajte u vreo čaj ili mleko, jer je poznato da se lekovito svojstvo meda gubi ako se stavi u vruću vodu iznad +40 stepeni. Svakako vam preporučujemo da nakon konzumiranja livadskog meda Poljoprivrednog Gazdinstva Dejanović ne pijete hladnu vodu.

 

Ne preporučujemo konzumiranje Livadskog meda dijabetičarima i osobama koje su osetljive na pčelinje proizvode!

 

Preporučujemo da Livadski med držite na suvom mestu, nižoj sobnoj temperaturi u hermetički zatvorenoj tegli.

Težina -
Dostupna Težina

500g, 950g

1 recenzija za Livadski Med

 1. Bojan

  Koristim ovaj med dugi niz godina. Izuzetno ukusan i kvalitetan med.
  Svima bih ga preporučio.

Dodaj recenziju

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0
  0
  Vaša Korpa
  Vaša Korpa je PraznaProdavnica
  livadski medLivadski Med
  550 RSD1.000 RSDOdaberite opcije
  Scroll to Top